Kelloseppää aina tarvitaan

Meitä on kaksi ammattitaitoista kelloseppää; Tuomo Kankare ja Kristiina Helminen (o.s. Kankare). Olemme valmistuneet Kelloseppäkoulusta ja olemme Kelloseppäliiton hyväksymiä Diplomikelloseppiä. Työkokemusta kellosepän töistä Kristiinalla on pian 20 vuotta ja Tuomolla jo 50 vuotta. Tuomo on jäämässä pikkuhiljaa eläkkeelle, korjaten kyllä edelleen seinäkelloja lähes päivittäin. Myyjämme pystyy myös tekemään pieniä korjaustöitä, kuten lasien ja nuppien vaihdot. Pariston ja rannekkeen vaihdot teemme odottaessa.

Kellosepän työ on tarkkuutta, pitkäjänteisyyttä ja ongelmanratkaisukykyä vaativaa käsityötä. Kellojen korjaus edellyttää huolellisuutta, hyviä hermoja sekä käden ja silmän tarkkaa yhteispeliä. Osat ovat pieniä ja työkalut tehty juuri näitä töitä varten. Niitä pitää osata käsitellä asiaan kuuluvalla tavalla. Käsien pitää olla siis vakaat ja työkalujen käsittely ammattimaista.

Innostuksen työhönsä kelloseppämme ovat saaneet jo kotoaan – Tuomo seuratessa isänsä Jorman työskentelyä ja vastaavasti Kristiina seurattuaan Tuomon töitä. Tällä hetkellä Kristiinan töitä on pääasiassa rannekellot ja taskukellot ja Tuomon seinäkellot ja kaappikellot. Ammattitaitoa kummaltakin löytyy kaikenlaisten ja –kokoisten kellojen korjaamiseen.

Suoraan liikkeeseen tuotujen kellojen lisäksi kelloseppämme tekevät alihankintatöinä noin kymmenen muun kelloliikkeen korjaustyöt. Korjattavia kelloja noudamme lähialueelta tarpeen mukaan. Ota yhteys, jos et pysty tuomaan kelloasi itse korjattavaksi!

Jos kello tarvitsee esimerkiksi nupin tai lasin, ne löytyvät yleisemmin suoraan varastosta. Tällöin korjausaika on noin 1-3 päivää. Tilattavien varaosien kohdalla toimitusaika saattaa vaihdella. Tästä kerrotaan aina asiakkaalle ja sovitaan joko aika, koska työ on valmis, tai asiakkaalle ilmoitetaan työn valmistuttua. Huoltotöihin kannattaa varata aina 1-3 viikkoa. Tästäkin neuvottelemme asiakkaan kanssa tapauskohtaisesti. Pääsääntöisesti paristolla käyvät kellot valmistuvat viikossa, mekaanisten tarkkailuun pitää varata enemmän aikaa. Seinäkellojen huolloissa pyrimme 3-5 viikon toimitusaikaan.

Kellojen puhdistuksille annamme aina 1 vuoden huoltotakuun.

 

 

Kellosepän työ vaatii suurta tarkkuutta ja hyvää käden ja silmän koordinaatiota. Kristiina korjaa rannekellon koneistoa. Luupin avulla silmä pääsee vielä lähemmäs koneiston pieniä osia.

Kellojen korjausta varten kellosepän työtarvikkeista löytyy kymmeniä erilaisia työkaluja sekä satoja erilaisia pieniä varaosia. Tärkeää työssä on myös kellon seuraaminen korjaustyön jälkeen.