Liikkeessämme on paikalla yleensä 2-3 työntekijää. Aina silloin tällöin joku ihmettelee, että onko meille kaikille töitä, ei varmaan ole koko ajan asiakkaita palveltavana. Ajattelin avata vähän sitä työtä, joka ei näy myymälän puolelle. Eli vaikka asiakkaita ei ole ruuhkaksi asti, me kaikki olemme työllistettyjä muissa hommissa.

Kellosepät

Meillä on esimerkiksi kaksi kelloseppää. Minä, yrittäjä, hoidan kaikki taskukellosta pienemmät huollot ja korjaukset. Toinen kelloseppä on hyvin työllistetty pöytä- ja seinäkellojen huoltojen kanssa. Toimimme alihankkijoina n. 10 liikkeelle ympäri Suomen, korjaten heidän asiakkaidensa kellot.

Yrittäjällä on paljon muutakin tekemistä, toimistotöitä ja tilausten tekemistä. On myös mainonnan ja markkinoinnin miettiminen, verkkokaupan hoitaminen ja päivittäminen sekä tilausten toimittaminen. Verkkokauppatilausten valmistelussa ja toimittamisessa menee aikaa enemmän mitä voisi kuvitella. Samoin verkkokaupan ylläpito on aikaa vievää. Itsekin kuvittelee äkkiä lisäävänsä uuden tuotteen ja huomaakin aikaa menneen puoli tuntia… Välillä ei siis 8 tunnin työpäivä edes riitä.

Myynti ja muut myymälän työt

Koska me kellosepät olemme työllistettyjä työpöytiemme takana (no, ollaan realistisia, eläköityvä kelloseppä ei aina ole täystyöllistetty, mutta hänelle suotakoon ne vapaa-ajat myös, vai mitä?), tarvitsemme tänne työntekijän, joka hoitaa myyntityön. Asiakkaat palvellaan kiireettä, joten kauppatapahtuma vie aikaa, sen mitä kuuluu viedäkin.

Mutta on hänellä paljon muutakin, kun asiakkaat eivät ole asioimassa. Myymälän puolella pitää siivota, lasivitriinit pitää pyyhkiä pölyistä aika usein. Hänelle kuuluu myös näyteikkunan tekeminen noin 3-4 viikon välein (ja annan siitä isot kehut, näyteikkunat ovat upeita!). Näyteikkunassa on neljä eri ”loosia” joihin kaikkiin kuuluu loihtia yhteneväinen näkymä erilaisilla myynnissä olevilla tuotteilla. Eli jos yhteen tulee kelloja, toiseen koruja ja kolmanteen teräksisiä lahjaesineitä, kaikkien pitää sopia yhteen. Somisteita ja somistamista siis tarvitaan ja se vie myös aikaa.

Kaiverrus

Kaiverrus on yksi iso työ, joka vie paljon työaikaa. Kaiverrus esimerkiksi Puolustusvoimille työllistää ajoittain paljon. Sinne tehdään erilaisia laattoja vuosittain useita satoja. Muuten teemme kaiverruksia pienistä koruista ja rannekelloista pöytähopeisiin ja lahjaesineisiin. Kastelahjoja ostetaan ja kaiverretaan paljon.

Kaikki kaiverrukset onnistuu meillä. Tai meidän kautta, jos halutaan (tai jos koneella ei pysty kaivertamaan) käsin tehty kaiverrus. Tietokoneella tehdessä saadaan valittua useasta fontista sopiva sekä teksti saadaan esimerkiksi kaarelle. Sommitteleminen vie myös aikaa jonkin verran ennen varsinaiseen työhön pääsemistä.

Teemme myös erilaisista logoista kuvat kaiverrettavaan muotoon, jolloin yritykset ja yhdistykset pystyvät hyödyntämään logoaan omissa lahja- ja palkintoesineissään. Logon muokkaaminen vie yleensä aikaa 1-3 tuntia vaikka se olisikin toimitettu hyvän kokoisena tiedostona.

Alla näkee yhden tuotteen, jonka meiltä saa: postilaatikkokyltin. Tai pelkän kaiverruksen asiakkaan omaan kylttiin. Samoin ovikyltit ja muut opastekyltit onnistuvat. Tässä taisi tulla pientä mainosta vahingossa 😀 . Mutta ota ihmeessä yhteyttä, jos haluat kaiverruksen johonkin.

Kaiverrus tietokoneella postilaatikkoon tulevaan kylttiinPienet korjaustyöt

Meitä kaikkia työllistävät kellojen paristojen, lasien, nuppien ja tiivisteiden vaihdot. Teemme pieniä korujen korjauksia, kuten vaihdamme lukkoja ja uusimme korvakorujen taustoja. Silmälaseihinkin löytyy ruuvit ja nenätyynyt sekä aisoja taivutetaan, jotta lasit istuisivat hyvin.

Aina silloin tällöin asiakkaat tuovat pöytähopeita ja koruja kiillotettavaksi ja niitä saadaan välillä puhdistella vähän isompiakin määriä. Onneksi on hyvät tuotteet siihen (katso tästä video kuinka helposti ja nopeasti lusikasta lähtee tummentumat pois).

Hinnoittelu ja järjestely

Tilausten tekemisen jälkeen luonnollisesti vähän ajan päästä Posti tuo paketin ja me pääsemme hinnoittelemaan ja laittamaan tuotteita esille sekä myymälän puolelle, että verkkokauppaan. Osalle tuotteita pidetään varastokirjanpitoa, joten ne pitää sinnekin vielä lisätä. Vitriineissä järjestellään ja sijoitellaan aina silloin tällöin tuotteita uudelleen, ei vain uusien tuotteiden saapuessa. Pientä muutosta pitää olla koko ajan, jotta tuotteet saadaan hyvin ja uudella tavalla esille.

Varmasti on paljon muutakin mitä ei nyt tule mieleen. Mutta nyt vielä toistaiseksi, kun työntekijämme on osa-aikaisena töissä kahtena tai kolmena päivänä viikossa, hänen päivänsä ovat täynnä töitä. Kysykää vaikka häneltä itseltään kuinka paljon saa vain istuskella. Emmekä me muutkaan tyhjänpanttina siellä ole 🙂 .

Mukavaa kevään jatkoa, poikkea liikkeeseen tervehtimään meitä tai kurkkaamaan miltä näyteikkunat näyttää. Tai poikkea verkkokaupan puolelle tutustumaan tuotevalikoimaan.

Sähköpostilistalle voit liittyä rekisteröitymällä tai sähköpostilla. Lähetämme ensimmäisenä listalla oleville tiedon uudesta kirjoituksesta. Joskus postit sisältävät myös tarjouksia tai arvontoja. Postia ei tule niin paljon, että sähköpostilaatikkosi täyttyisi niistä. Ja pois listalta pääset heti, jos haluat.