MANIA Fashion Jewellery

Making the World More Beautiful, Pearl by Pearl

 

Korujen koti

Tapaaminen Manian juurilla

Tänään pääsen tutustumaan korujen valmistuksen maailmaan Karlssonien kotona Loimaalla. Odotan innolla, sillä Niina valmistaa korut kokonaan käsityönä alusta loppuun asti itse. Ajelen maantietä idyllisessä maalaismaisemassa ja ihastelen kauniita puutaloja, sekä maatilojen pihamaita ohi mennessäni. Tien pientareilla kasvaa kauniita kesäkukkia, lemmikkejä, apiloita, harakankelloja, hiirenvirnoja ja horsmaa. Niiden tuoksun voi melkein tuntea auton sisään asti. Perille tultuani tapaan Niinan, Kalervon ja Kristiinan. Vastassa portilla ovat myös useampi parsonrussellinterrieri, jotka tervehtivät minua pomppien ja haukkuen innosta, ystävällisesti ja tervetulleeksi toivottaen. Esittelyjen jälkeen, jatkamme kuin vanhat tuttavat matkaamme pihamaalle kohti taloa.

Työtilat

Paljon edemmäs emme nyt kulje, sillä työpisteet löytyvät tänään pihamaalta ja puutarhasta. On jälleen upea kesäpäivä, heinäkuu hellii helteillään. Mikäpä siinä, istua ulkona nauttimansa työn ääressä, iloisesti paistavan auringon alla. Niinalla on iso pöytä täynnä tarvikkeita ja työkaluja valmiina odottamassa. Tässä on ehkä jo tänään valmistunutkin koru jos toinen. Sivummalla on pienempi taso, jossa Kalervon tietokone sekä kamera ja korujen kuvauspiste. Tuoleja on useampi ja niistä osa on varattuna, kun Maisa, Marlon ja kumppanit ovat ne vallanneet. Heidän valvovien silmiensä alla työt taittuvat tänäänkin jouhevasti. Näin autenttisissa oloissa valmistuvat siis nämä Manian fashion jewelleryn design-luomukset. Mustalla sametilla pehmustetuissa laatikoissa on valmiita koruja eri sarjoista. Tekisi mieli alkaa heti hypistellä ja tutkia niitä lähemmin!

Korujen valmistus

Pian pääsenkin tutkimaan valmiita koruja. On ketjuissa riippuvia tai napakasti riveihin punottuja malleja, pyöreitä, kulmikkaita, valkoisia, mustia ja värikkäitä kiviä, ruusukullan hohdetta, helmen ja hopean välkettä. Boheemia tai klassista tyyliä, moneen asuun sopivia erilaisille kantajille. Näitä koruja voisi pitää juhlissa tai arkena. Muutama koru on niin näyttävä, että sen laittaisi pisteeksi iltapuvun päälle. Lisäksi huomioni kiinnittyi näihin valkoisiin koruihin, joista kuva alla. Ne olisivat täydelliset vaikka kesämorsiamelle. Yksilöllisten korujen tilaaminen onnistuu Kelloliike Kankareen Kristiinan kautta. Niina valmistaa valmiiden mallien lisäksi myös toiveen mukaan juuri sellaiset korut kuin tarve on. Katson ja kuvaan, kun Niina pyörittää hopealankaa tottuneesti ja nopein liikkein, tasaisesti korallin väristen helmien ympärille. Raskaita työkaluja ei sovi käyttää, sillä ne tuhoavat ja naarmuttavat materiaalien pintoja.

Korujen valmistusKoruja morsiamelle

Kilpailu

Punotuissa töissä materiaalia kuluu korusta riippuen muutamasta metristä jopa kymmeniin metreihin. Arvaa, paljonko hopealankaa on kulunut tämän alle linkitetyllä videolla näkyvän rannekorun valmistamiseen! Mitan voi pyöristää lähimpään tasalukuun. Vastauksen voit jättää Facebookissa tai Instagramissa olevan postauksen alle kommenttikenttään. Palkintona pieni yllätys ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Mania rannekoru kilpailuvideo

Tangofinaalit

Nyt viikonloppuna nähdään taas Seinäjoen Tangomarkkinat ja kilpailua on juontamassa upea tangokuningatar, Mania-korujen lähettiläs Maria Tyyster. Hän kantaa Manian koruja yllään, joten olkaapa tarkkoina seuratessanne finaaleja.

HelenaS

Luitko jo aiemman kirjoituksen, jossa kerrottiin korujen kuvauspäivästä?

P.S. Jos haluat saada sähköpostiisi tiedon uuden artikkelin ilmestyessä, rekisteröidy listalle. Käytämme tietojasi vain näiden sähköpostien lähettämiseen (ja voit halutessasi aina poistua listalta vain ilmoittamalla siitä meille).